Finn Nørbygaard

Finn Nørbygaard holder foredrag om sit livs krise – og hvordan han kom videre, humor, inspiration og kreativitet, menneskesindet, samarbejde og kommunikation. Bookes hos MusikEvent

Født i 1952 og uddannet folkeskolelærer fra Esbjerg Seminarium (1975). Han har undervist i folkeskoler, ungdomsskoler og aftenskoler i 8 år.

Har ernæret sig som entertainer siden 1986.

Finn Nørbygaard har desuden bifag fra Nordisk Institut på Århus Universitet (1982) samt gennemført et 7-årigt uddannelsesforløb som terapeut på Institut for Gestaltanalyse (2002-2009).

Siden 2004 har Finn Nørbygaard praktiseret som psykoterapeut i Søllerød og i Århus.

Har skrevet bogen ” Tillykke med din krise – en komiker bag facaden” som er udkommet på forlaget Høst og Søn (2008).

Finn Nørbygaard har en række populære foredragsemner, som man frit kan vælge imellem.

Rejs dig og kom igen, stærkere
Finn Nørbygaard fortæller ærligt og ligefrem om sit liv og sine drømme. Fra barndommen som adoptivbarn i Esbjerg, hvor klassekammeraterne blev hans første publikum. Om samarbejdet med Jacob Haugaard og om berømmelsens pris, fordele og medaljens bagside. Han fortæller også om hele hans økonomiske kollaps i forbindelse med IT Factory skandalen og om at rejse sig og komme igen efter sit livs største krise. Med sin mangeårige uddannelse som psykoterapeut deler Finn Nørbygaard ud af sine personlige erfaringer med at møde en voldsom krise og hvordan krisen omdannes til almenmenneskelige erfaringer.

Humor
I dette foredrag tager Finn Nørbygaard os på en rundrejse i humorens mangfoldigheder. Finn Nørbygaard fortæller også om sit personlige arbejde med humor. Han giver en række eksempler på, hvordan hans fascination af de forskellige humorformer har ændret sig over årene.
Et afsnit handler om humor i reklamer. Da Finn Nørbygaard selv har medvirket i Tv-reklamer for Tuborg Squash gives en række eksempler på, hvordan humor fungerer i reklamer.
Humorens mål er oftest latter. I foredragets sidste del kommer Finn Nørbygaard ind på nogle af de livgivende processer i kroppen som latteren udløser.

Inspiration og kreativitet
Ud fra egne erfaringen efter 25 år i “inspirationens tjeneste” fortælles om inspiration som med- og modspiller. Om at skabe i inspirationens rus som opleves som den optimale lykketilstand, hvad enten man er barn i en sandkasse eller en maler foran sit lærred. Men inspiration kan også blive et drug. Hudløs ærligt fortæller Finn Nørbygaard om den rastløshed, som kan blive følgen af “manglen på rusen”. Dette suppleres med en mængde eksempler fra litteraturen. Inspiration er nært forbundet med kreativitet. Hvis forholdet mellem inspiration og kreativitet er som et sundt, respektfuldt søster og bror forhold er der store muligheder for et godt liv. Er det derimod som et fjernt kusine/fætter forhold, og disse fætter/kusine sammenkomster er blevet sjældnere og sjældnere kan livet føles blodfattigt.

Engle og dæmoner
Himlen har sine engle og helvede har sine dæmoner. På samme måde er det med menneskesindet som er sat sammen af både gode og onde kræfter. Nogle mennesker lever deres liv uden nævneværdig at mærke nogle af delene mens andre tumler med dæmonernes besættelse uden oplevelse af englehjælp hele livet igennem. Nogen går til grunde, andre skaber stor kunst.
Dæmonerne kan optræde i mange forskellige iklædninger. Finn Nørbygaard fortæller bl.a. om hvordan hans materielle rigdom på forunderlig vis pustede til hans egen dæmon.
Med en lang række eksempler – både fra Finn Nørbygaards eget og andre kendte danskeres liv – fortælles om dæmonernes rasen. Kun ved at lukke dem ud af skabet og se dem i øjnene kan de blive en integreret – og inspirerende – del af livet.

Samarbejde og kommunikation
Naturligvis handler samarbejde om den enkeltes evne til at udvise fleksibilitet og om at være omstillingsparat. Men Finn Nørbygaard betragter “samarbejde” fra en helt anden synsvinkel, nemlig ved at sætte fokus på det vigtigste samarbejde i menneskelivet: samarbejdet mellem hoved og krop.
Dette samarbejde har specielt det moderne, vesterlandske menneske vanskeligt ved. Og det er Finn Nørbygaards påstand, at en ubalance på dette område kan skabe stor ravage på de indre linjer. Han ved hvad han snakker om. I afgørende perioder i sit liv har Finn Nørbygaard måtte erkende, at misligholdelse af kontakten mellem hoved og krop har udløst et psykisk knockout.
Hvor mennesker mødes, kommunikerer vi. Bevidst eller ubevidst. For at få en oplevelse af at leve et meningsfuldt liv, er det vigtigt, at vi kommunikerer på en måde, som virker rigtig for os. Og al forskning viser, hvor afgørende det er, at vi bruger vores evne til at udtrykke os.

Book Finn Nørbygaard og vælg et af de inspirerende foredrag! Finn Nørbygaard booking hos MusikEvent. Kontakt os i dag på 70 217 317 og få et uforpligtende tilbud.

Book Finn Nørbygaard

Foredragsholder

5 + 11 =

Optræden: Aftales

Antal optrædne: 1

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Finn Nørbygaard pressefoto her

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317

 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen