Tørfisk

Tørfisk er en af landets mest populære folkemusik grupper og thyborøngruppen hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk inspireret folkemusik med egne iørefaldende melodier og sjove tekster. Tørfisk synger, spiller og underholder, med typisk vestjysk charme, som ikke er til at stå for. Så der er altid lattergaranti, hvor Tørfisk optræder. Tørfisk er overalt hvor de kommer en stensikker publikums succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire.

Tørfisk er også dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres stærkeste side –  de karakteristiske, vestjyske, forblæste mande stemmer, som klinger flot med flerstemmig sang. Når Tørfisk fremfører skæve, finurlige og vedkommende tekster, afsløres masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, kombineret med friske melodier og udadvendt optræden. Tørfisk besidder en naturlig charme, humor og ægthed, som gør at publikum begejstres hver gang de går på scenen.

I 38 år har bandet TØRFISK, som er fra Thyborøn, turneret rundt i det ganske danske land og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 81 – altså 1981.  Tørfisk har igennem alle årene leveret hit på hit og er dermed nogle af de bedste og populæreste fortolkere af irsk inspireret musik herhjemme.

TØRFISK udkom i 2017 med deres seneste CD “Vi ligger vandret”. Det er nummer 19 i rækken. Det blev også året, hvor sangene blev udgivet på kassettebånd, – i disse moderne tider, et helt “nyt” fænomen.

Tørfisk´s 19. udgivelse er en blanding af gammelt og nyt materiale. Ud over nye numre, der tager udgangspunkt i hverdagen i Thyborøn, tilbagetrukne hårgrænser og en fremskreden alder, indeholder CD’en og kassettebåndet også – for første gang i 16 år – livenumre fra to koncerter optaget i Enslev Forsamlingshus.

I 2019 har Tørfisk skrevet og indøvet nye sange, som er med fra scenen og publikum synger med, hvilket fortæller at de nye sange også er godkendt. Men fortvivl ikke – der er også stadigvæk plads til de gode gamle sange.

Fakta

Tørfisk (eller stokfisk) er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol og vind på et stativ eller (sjældnere) tørret i egentlige tørrerier. I den store verden er det for det meste torsk, som bruges til tørfisk. Det bruges også i Thyborøn, men den fisk som orkestret TØRFISK er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldet for en ”dabs” som er det engelske ord for ising.

Besætningen lyder:

Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang

Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang

Bent Bro (1961): guitar, pizzabakke, sang

Bent Kirk (1958): bas, sang

 

Forespørg Tørfisk

Kunstner

Optræden: 2 x 45 min. el. 1 x 60 min.

Antal optrædne: 4

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Tørfisk pressefoto her

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317 

 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen