Erik Grip

Erik Grip er sangeren bag Velkommen i den grønne lund, Åbent landskab, Rose skal vi danse og mange andre fantastiske sange – book Erik Grip hos MusikEvent

Siden 1963 har sangeren og komponisten Erik Grip været aktiv i både klubber, kirker, på kroer, festivaler, foreningsarrangementer og koncertsteder. Han kan derfor i 2023 fejre noget så sjældent som sit 60 års scenejubilæum. 

Koncerter krydret med sjove historier

En koncert med Erik Grip er mere end blot sange. Gode gamle røverhistorier og anekdoter imellem sangene gør koncerten til noget meget personligt og nærværende. En anmelder skrev engang: “Med Erik Grip går der helt Niels Hausgaard i den. Det er sjovt, personligt og rørende”.

Trubadur, sanger og komponist

Erik Grip er en af ganske få danskere, som er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der blev stiftet af Cornelis og Fred Åkerstrøm i sin tid. Dog er Erik Grip absolut indbegrebet af danskhed – og det selvom Grip er norsk og Erik Grip faktisk også har norske aner.

Det folkelige gennembrud fik Erik Grip med nummeret – Velkommen i den grønne lund. Men også sangene Åbent Landskab, Rose skal vi danse, Gult græs mod solen og mange, mange flere – har resulteret i den store popularitet blandt rigtigt mange i landet.

Midt i al det populære og kommercielle må man ikke glemme, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs i de små folkeklubber og på mindre spillesteder tilbage i 1960´erne. For Erik Grip blev det til et væld af turneer – både solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Sidstnævnte havde især i begyndelsen Erik Grip som fast musikmakker og akkompagnatør. Erik Grip satte også melodier til Jan Toftlunds yderst socialt engagerede og samfundskritiske tekster og numre.

Erik Grips egne store forbilleder på scenen er bl.a. Pete Seeger og Paul Simon, der begge personificerer den amerikanske folk-revivel. For Erik Grip var inspirationen også de mange besøg af folksingers i Visevershuset i Tivoli, København. Her var mødet med Alex Campbell, Dave Cousins, Sandy Denny og Trevor Lucas med til at sætte sine spor for Erik Grip’s spillestil og måden at tiltale sit publikum på. Erik Grip var også stifter af folkeklubben Vognhjulet i København, som præsenterede den aktuelle folkemusik og visesange.

Udgivelsen af Frank Jægers viser i 1975 – dannede grundlag for en ny retning indenfor folkesangen i DK og fik en indvirkning på Erik Grip’s senere arbejde med musikken, hvor det er blevet til flere udgivelser af danske digte tilsat musik.

Erik Grip’s første optræden på en større festival var Skagen Visefestival i 1976. En indspilning fra debuten på en større scene, er at finde på albummet Blidt forsvinder natten, som er udgivet af Erik Grip i 1977.

Trods sine godt og vel 60 år på scenen er Erik Grip still going strong.

Erik Grip booking hos MusikEvent. Kontakt os i dag på 70 217 317 og få et uforpligtende tilbud.

Book Erik Grip

Kunstner

12 + 7 =

Optræden: 2 x 50 min

Antal optrædne: 1-2

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Erik Grip pressefoto her

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen