Erik Grip

Siden 1963 har Erik Grip været aktiv i både klubber, kirker, på kroer, festivaler, foreningsarrangementer og koncertsteder. Book Erip Grip hos MusikEvent.

En koncert med Erik Grip er mere end blot sange. Gode gamle røverhistorier og anekdoter imellem sangene gør koncerten til noget meget personligt og nærværende med Erik Grip bag roret. En anmelder skrev engang: Med Erik Grip går der helt Niels Hausgaard i den. Det er sjovt, personligt og rørende.

Erik Grip er en af ganske få danskere, som er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der blev stiftet af Cornelis og Fred Åkerstrøm i sin tid. Dog er Erik Grip absolut indbegrebet af danskhed – og det selvom Grip er norsk og Erik Grip faktisk også har norske aner.

Det folkelige gennembrud fik Erik Grip med nummeret – Velkommen i den grønne lund. Men også sangene Åbent Landskab, Rose skal vi danse, Gult græs mod solen og mange, mange flere har for Erik Grip gjort meget godt og resulteret i den store popularitet blandt rigtigt mange i landet.

Midt i al det populære og kommercielle må det ej forglemmes, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs i de små folkeklubber og mindre spillesteder, som selv var begyndt i 1960´erne. For Erik Grip blev det til et væld af turneer – både solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Sidstnævnte havde især i begyndelsen Erik Grip som fast musikmakker og akkompagnatør. Erik Grip satte også melodier til Jan Toftlunds yderst socialt engagerede og samfundskritiske tekster og numre.

Det helt store forbillede på scenen er for Erik Grip tydeligt Pete Seeger eller Paul Simon, naturligt nok, da begge om nogen personificerer den amerikanske folk-revivel, da den kom til Danmark. For Erik Grip var inspirationen også de mange besøg af folksingers i Visevershuset i Tivoli, København. Her var mødet med Alex Campbell, Dave Cousins, Sandy Denny og Trevor Lucas et personligt møde, som specielt har sat sine spor for Erik Grip – både med blik på spillestil og måden at tiltale sit publikum på. Erik Grip var også stifter af folkeklubben Vognhjulet i København. En folkeklub med Erik Grip i spidsen i mange år præsenterede den aktuelle folkemusik og visesange.
En ny retning indenfor folkesangen i DK blev udgivelsen af Frank Jægers Viser i 1975 og dette havde også en indvirkning på Erik Grip. Med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat musik afsatte Erik Grip en ny musikstil i Danmark.

Den første optræden på en større festival var for Erik Grip ved Skagen Visefestival i 1976. En indspilning fra debuten på en større scene, er at finde på albummet Blidt forsvinder natten, som er udgivet af Erik Grip i 1977.

Erik Grip er still going strong – uden hat eller blå briller. Dette er tradition og ægte nærvær med Erik Grip. Erik Grip booking hos MusikEvent. Kontakt os i dag på 70 217 317 og få et uforpligtende tilbud.

Book Erik Grip

Kunstner

14 + 8 =

Optræden: 2 x 50 min

Antal optrædne: 1-2

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Erik Grip pressefoto her

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen