Birthe Kjær

Birthe Kjær – en af Danmarks vel nok mest folkelige og fantastiske sangstemmer. Book Birthe Kjær hos MusikEvent.

En Livslang Karriere i Musikkens Tegn

Birthe Kjær har i årtier været en strålende kilde til glæde gennem sin sang. Hendes musikalske rejse begyndte tilbage i 1960’erne som en del af SUNSHINE TRIOEN, hvor hun sammen med to drenge turnerede rundt i Jylland. I 1968 brød hun igennem med sin første single “ARRIVEDERCI FRANZ,” der straks indtog førstepladsen på den nyetablerede “Dansktoppen.” Dette markerede begyndelsen på hendes professionelle musikkarriere, hvor hun forlod sin banklæreplads.

I løbet af årene kom en række Dansktophits, herunder sange som “SOMMER OG SOL,” “TENNESSEE WALTZ,” og “DEN KNALDRØDE GUMMIBÅD,” som stadig er elsket i dag. Gennem 80’erne og 90’erne fortsatte Birthe med at levere hits som “AV MIN ARM,” “ALLE VERDENS GLÆDER,” “DEN FØRSTE DAG I RESTEN AF MIT LIV,” “MONTMARTRE,” og “SOM EN FUGL I DET FRI,” sidstnævnte sikrede hende endda en Grammy.

I 1980’erne blev Birthe Kjær et fast indslag i Dansk Melodigrandprix og sikrede sig flere topplaceringer, herunder en sejr i 1989 med sangen “VI MALER BYEN RØD.” I det Internationale Melodigrandprix opnåede hun en flot 3. plads. Hun skiftede også roller som vært for Dansk Melodigrandprix i 1990 og skabte succesfulde underholdningsprogrammer som “MED KJÆRLIG HILSEN” og “VILDT FORELSKET.”

Birthe Kjær har også markeret sig inden for revyverdenen med optrædener i blandt andet “Sans Souci” og “CIRKUSREVYEN.” På teaterscenerne har hun imponeret som hovedrolleindehaver i musicals som “I MORGEN ER JEG PÅ VEJ,” “LANDMANDSLIV,” og “HARRY OG KAMMERTJENEREN.”

Hendes alsidige talent førte til samarbejdet med klassiske musikere som Kim Sjøgren og Lars Hannibal og resulterende i nomineringer til en Grammy for albummene “PÅ EN ANDEN MÅDE” og “DANSK FILMMUSIK PÅ VORES MÅDE.”

Priser har ikke manglet – “LIVSGLÆDENS PRIS,” “REVY MAREN,” og “LOUIS HALBERSTADTS ÆRESLEGAT.” Birthe Kjær er også blevet hædret med Gentofte Kommunes “KULTUR PRIS 2002,” “Æreshåndværkerprisen 2021,” og “Kammersanger Emil Holms Mindelegat 2021.”

I 1999 tog Birthe Kjær et sabbatår, men de sidste 13 år har hun turneret med sit “Feel Good Band” på forskellige festivaler. Hendes samarbejde med producer og kapelmester Jan Glæsel har resulteret i hits som “Længe leve livet” og “Syv seje sild,” begge belønnet med guld-cd’er og “Music Awards.”

Birthe Kjær har også udgivet succesfulde albums som “På en fransk altan” og “Lys i mørket.” Hun har stået på “Vild med dans”-scenen og har haft en imponerende koncertkarriere med udsolgte shows, som “Gennem 40 år” og fejret både 60-års fødselsdag og 40-års pladejubilæum.

I 2012 dannede Birthe “Feel Good Band,” som har glædet publikum med hendes mest populære sange. Hendes 50-års jubilæum i 2018 blev markeret med 22 udsolgte koncerter i hele landet.

I de senere år har Birthe Kjær fortsat med at optræde med Feel Good Band om sommeren, tage på “plejehjemstourné” med sin pianist Mickey Pless og sprede juleglæde i kirker med Mickey Pless’s trio. I 2022 optrådte hun for et stort publikum på Fredagsrock i Tivoli, og i 2023 fejrede hun sin 75-års fødselsdag med flere festivaloptrædener.

I 2024 begynder Birthe Kjær året med en række koncerter som gæstesolist hos Slesvigsk Musik Korps, også kendt som SMUK, på deres Nytårskoncert turné rundt i landet. Birthe Kjær fortsætter med at inspirere og underholde publikum med sin uforglemmelige stemme og karisma, og hun er stadig en stærk kraft i musikverdenen.

Birthe Kjær booking hos MusikEvent. Kontakt os i dag på 70 217 317 og få et uforpligtende tilbud.

Book Birthe Kjær

Kunstner

11 + 14 =

Optræden: 1 x 75 min

Antal optrædne: Band

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Birthe Kjær pressefoto her

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317 

 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen