Bjørn & Okay

Festbandet med over 50 år på landevejen… Book Bjørn & Okay hos MusikEvent.

Som et af Danmarks populæreste festbands igennem en hel menneskealder fejrede Bjørn & Okay i 2015 et særdeles velfortjent 50 års jubilæum. Det hører afgjort til sjældenhederne, at et orkester i denne karakter, som Bjørn & Okay er, kan fejre så flot et jubilæum og vel og mærke med samme store popularitet, som har været et kendetegn for Bjørn & Okay gennem alle årene.

Bjørn & Okay er dansk musik, når det er bedst. Bjørn & Okay kan se tilbage på 50 flotte år med topplaceringer på diverse dansemusik hitlister landet over. Både i den første dansktopperiode i 70´erne, hvor Bjørn & Okay konstant var en sikker nummer et, hver gang festbandet udgav en ny single eller LP, som var formaterne i den tid. Også i den anden gyldne dansktopperiode gennem 90´erne udgav Bjørn & Okay flere CD´er, som ligeledes alle fik topplaceringer ikke mindst på DR´s Dansktoppen.

Bjørn Hansen har altid været fast frontfigur i det folkekære orkester. Med sin karakteristiske og kendetegnende vokal blev Bjørn Hansen hurtigt folkeeje og en stor fanskare gjorde, at festbandet op igennem 60´erne og til i dag hører til blandt de mest efterspurgte orkestre både dengang som nu.

Oprindeligt er Bjørn & Hansen fra København, hvor han startede i Flemming Jacobsens orkester. Dét festband blev også populære uden for hovedstaden og på et spillejob i Thy fandt Bjørn Hansen sit livs kærlighed, Gerda, som han mødte da de spillede til et lille bal i Snedsted. Det førte til, at Bjørn Hansen snart flyttede til Thy, hvor han har haft base lige siden – både med sin familie og sit orkester. Bjørn Hansen mødte hurtigt andre musikere i Thy og fik sig etableret i orkestret, Lollypops. Bjørn mødte hurtigt sin guitarist igennem mange år, Hugo Larsen, fra Thisted og de kom begge med i Okay Kvartetten, som blev den spæde start til Bjørn & Okay. Samtidig med dette tog Bjørn Hansen en uddannelse som typograf ved et mindre trykkeri i Koldby. Denne uddannelse gjorde han færdig i 1970 – men her var orkestret blevet landskendt og Bjørn Hansen har aldrig brugt sin uddannelse.

Bjørn & Okays pladedebuten blev på Jacks Beat Records i Nykøbing Mors, hvor festbandets gennembrudshit, Du og Jeg, blev indspillet. I 1968 besluttede Danmarks Radio at lancere Dansktoppen og snart var Bjørn & Okay fast inventar på denne hitliste med en lang række hits, som blev nummer 1. Blandt andet Den Gule Flyver, Tro, Håb Og Kærlighed, Jeg Ønsker Jeg Var Konge, Virus Og Bakterier med mange flere.

I Dansktoppen 2. gyldne periode op igennem 90´erne var Bjørn & Okay igen nummer 1 med blandt andet Du forsvandt som en vind, Venner for livet med flere. Denne gang var Bjørn & Okay nu i direkte konkurrence med Bjørn Hansens søn, Johnny og hans orkester, Kandis.

Herudover har Bjørn Hansen indspillet duetversionen af Grand Prix vindersangen, Halleluja, med Janni Brorson og ej at forglemme duetter med Keld og Hilda Heick, Johnny Reimar med flere.  Senest har Bjørn Hansen lavet duet med sønnen, Johnny Hansen, og udgivet flere CD´er – alle med stor succes. Her gik de under titlen, Far & Søn, duetter sammen med Johnny – sjov, skæg og ballade.

Gennem alle årene, har Bjørn & Okay turneret landet tyndt, men festbandet har også haft deres stamsteder, hvor Bjørn & Okay uge efter uge trak fulde huse. Således var Bjørn & Okay for eksempel fast inventar hver eneste onsdag igennem 26 ½ år på Hotel Phønix i Thisted – på en onsdag, hvor kroballer ellers normalt lå helt stille.

For Bjørn & Okay er det i dag fortsat halfester, by og havnefester og kroballer og lignende der fylder op i en travl turné kalender.

Bjørn & Okay har gennem over 50 år haft en sikker stil og fornemmelse for deres publikums ønsker af dansemusik. Dem har Bjørn & Okay blandet med deres egen gode fornemmelse for kvalitet og stil i festbandets genre – og med stor succes.

Bjørn & Okay booking hos MusikEvent. Kontakt os i dag på 70 217 317 og få et uforpligtende tilbud.

Book Bjørn & Okay

Kunstner

12 + 1 =

Optræden: 6-7 timer

Antal optrædne: 4

Kontakt MusikEvent for pressetekst

Hent Bjørn & Okay pressefoto her

 

 

 

Kontakt MusikEvent på 70 217 317 

MusikEvent

…OPLEVELSEN GØR FORSKELLEN

Kontakt os

MusikEvent ApS

Booking & Management

Åbakkevej 6

7700 Thisted

Tlf. +45 70 217 317

post@musikevent.dk

CVR nr. 20252146

Om MusikEvent

MusikEvent har eksisteret i over 20 år, som et af landets førende underholdningsbureauer.

MusikEvent har formidlet kunstnere til stort set alle typer arrangementer - lige fra den lille intime fest til store koncert arrangementer. Vi sætter en stor ære i, at være reelle og seriøse og derigennem at styrke samarbejdet både med vores kunder og kunstnere.

Følg MusikEvent på de sociale medier

Oplevelsen gør forskellen